Sidan uppdaterades: 2019-09-27 09:57

Utbytesstudenter i Hongkong rekommenderas förbereda sig på hemresa - Göteborgs universitet Till startsida

Utbytesstudenter i Hongkong rekommenderas förbereda sig på hemresa

Nyhet: 2019-11-13

Göteborgs universitet rekommenderar sina utbytesstudenter i Hongkong att förbereda sig på att resa hem. Under onsdagen har GU fått information från ett av sina partneruniversitet att de på grund av oroligheterna ställt in föreläsningarna resten av terminen.

Under de senaste dagarna har oroligheterna i Hongkong intensifierats. Våldsamma sammandrabbningar har ägt rum särskilt runt universiteten. De universitet som GU har avtal med har hållit stängt de senaste dagarna och under onsdagen meddelade Chinese University of Hong Kong att undervisningen under resten av terminen ställs in. UD riktade under dagen en särskild uppmaning till svenska utbytesstudenter vid lärosäten i Hongkong att iaktta försiktighet och följa lokala nyheter noga.

Mot bakgrund av inställd undervisning och ett svårbedömt säkerhetsläge har universitetet valt att rekommendera utbytesstudenterna att förbereda sig på hemresa. De har under eftermiddagen fått mejl med information om detta samt uppmanats att svara för att bekräfta att de nåtts av informationen.

Alla studenter täcks av Kammarkollegiets försäkring Student UT och hemtransport kommer att hanteras av Falck Global Assistance. Vidare för GU för en dialog med partneruniversiteten för uppdatering runt säkerhetsläget samt kring hur inställd undervisning och examinering kan komma att hanteras.

AV:

Artikeln publicerades först på: medarbetarportalen.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-09-27