Till sidans topp

Sidansvarig: Webbredaktionen
Sidan uppdaterades: 2019-09-27 09:57

Tipsa en vän
Utskriftsversion

3:e upplagan av Gothenburg design festival - Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

3:e upplagan av Gothenburg design festival

Nyhet: 2019-09-30

Den 7 oktober är dags för den tredje upplagan av Gothenburg design festival. Det blir en intensiv vecka om design, form, arkitektur och konsthantverk där kreatörer, studios, studenter, kulturinstitutioner och allmänhet möts.

Högskolan för design och konsthantverk (HDK) och ett tjugotal samarbetspartners öppnar under festivalen upp sina lokaler och sinnen för att visa, testa, berätta och samtala om vad design kan innebära och hur den kan bidra till att skapa en mer hållbar framtid. Med bland annat föreläsningar, workshops och utställningar utforskar vi gemensamt nya designidéer och genomför experiment tillsammans med nationella och internationella utövare.

Festivalveckans program är brett, färgstarkt och engagerande. Ett axplock ur programmet:

  • Utställningar av HDK:s kandidat- och masterstudenter i design på HDK Kristinelundsgatan 6-8 och Stadsbiblioteket i Göteborg.
  • The Weaving workshop revisited på Röhsska. Ett symposium och en serie öppna workshops om och med praktikbaserad konstnärlig forskning.
  • Bonfire Linnarhult är en mötesplats för mat, odling, design, konst och arkitektur. Under designfestivalen arrangerar de workshopen Growing (a table) together.
  • Open studio. Ett nätverk av gallerier, ateljéer och praktiker som öppnar upp för utställningar och performance runt om i Göteborg.
  • Utställningen Ung Svensk Form i Nordstan, Göteborg.

Podcasten Remixing thought som produceras av Studio Märka i samarbete med Röda sten och GIBCA – Göteborg International Biennial for Contemporary Art.

Ett stort antal aktiviteter och events genomförs under festivalveckan som pågår mellan 7 och 13 oktober. Hela programmet hittar du på gothenburgdesignfestival.se.

Festivalen arrangeras av HDK, i samarbete med bland andra Göteborg & Co, Röhsska museet, Kulturhuset Blå Stället, Kultur i Väst, IASPIS, Göteborgs Stad med flera. Alla som medverkar är byggstenar som tillsammans bildar det som är Gothenburg design festival.

För mer information kontakta:

  • Lars Fridén, projektledare Gothenburg design festival 2019, e-post: lars.friden@gu.se, telefon: 076–618 55 69
  • Ulf Dalnäs, Prefekt HDK, e-post: ulf.dalnas@hdk.gu.se, telefon: 070–873 40 17
  • Anders Åkerström, kommunikatör Gothenburg design festival 2019, e-post: anders.akerstrom@gu.se, telefon: 076–618 48 83


Om du som journalist är intresserad av en intervju eller visning, kontakta projektledare Lars Fridén eller kommunikatör Anders Åkerström.

AV:
031-786 65 21, 070-146 39 96

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2019-09-27
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?