Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Torgny Segerstedts Frihetspenna tilldelas Hédi Fried - Göteborgs universitet Till startsida

Torgny Segerstedts Frihetspenna tilldelas Hédi Fried

Aktivitet

Stiftelsen Torgny Segerstedts Minne har beslutat att tilldela Hédi Fried utmärkelsen Torgny Segerstedts Frihetspenna.

Motiveringen lyder:

"Hédi Fried har gjort det till sin livsuppgift att värna det öppna samhället. I böcker, artiklar och föredrag har hon - för att vi ska förstå de psykologiska och samhälleliga processer som gör ondskan möjlig - oförtröttligt vittnat om Förintelsens våld och om den förrädiska vägen dit. Under senare år har hon också framträtt som en frispråkig och klarsynt debattör som uppmanar dagens ledare att se de farliga mönstren och agera i tid för att motverka samtidens våldsbejakande extremism. Hédi Fried tilldelas därför Stiftelsen Torgny Segerstedts frihetspenna 2019".

Vid utdelningen av Frihetspennan kommer även tre akademiska uppsatser att uppmärksammas med var sitt stipendium.

Förhandsanmälan är obligatorisk och önskas senast den 18 november. OBS! MEDTAG LEGITIMATION.

Föreläsare: Ingrid Lomfors, överintendent på Forum för levande historia, berättar om Hédi Fried och hennes gärningar, skådespelerskan Anna Söderling läser upp en av hennes texter och barnbarnet Samuel Fried mottager Frihetspennan och framför en hälsning från henne.

Datum: 2019-11-25

Kategorier: Samverkan

Plats: Universitetsbyggnaden Vasaparken, Universitetsplatsen 1
Torgny Segerstedt-salen

Sista anmälningsdag: 2019-11-21 kl. 18:00.

Kontaktperson: Stiftelsen Torgny Segerstedt

Antal platser: 100 (Varav 24 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11