Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

Classical Music Festival - Göteborgs universitet Till startsida

Classical Music Festival

Konsert

Studenter och lärare bjuder in till en spännande mångfald av musikaliska möten i denna festival.

Medverkar gör studenter och lärare från de klassiska musikerprogrammen, musiklärarprogrammet, kyrkomusikerprogrammet, samt masterprogrammet i orgel och relaterade klaverinstrument.

Måndag 28 oktober

10.00-11.30
Öppen träblåsrepetition i A502

12.30-14.30
Rep Class i Sjöströmsalen
Blås- och slagverksstudenterna från Masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel repeterar stycken ur den klassiska orkesterrepertoaren: Alexandr Borodin - Polovtsiska danser
W. A. Mozart: Ouvertyren ur Trollflöjten
Pjotr Tjajkovskij - Spader dam

15.00-17.00
Rep Class i Sjöströmsalen
Stråksektionen från Masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel repeterar stycken ur den klassiska orkesterrepertoaren:
Alexandr Borodin - Polovtsiska danser
W. A. Mozart: Ouvertyren ur Trollflöjten
Pjotr Tjajkovskij - Spader dam

18.00- ca 19:45 inkl paus
Pianoafton
Bach, Mozart, Chopin, Scarlatti och mycket mer under en helkväll med pianostudenter på musikerprogrammet.

Tisdag 29 oktober

Under dagen
Violinsolon runt om i huset

Bach för Marimban
Öppen lektion i Slagverksrummet

ca kl 19
Violadagen i Sjöströmsalen
Vi uppmärksammar Violadagen med en konsert med viola och piano.

Onsdag 30 oktober

10.00 - 12.30 Orkester - stråkspecial!
Sjöströmsalen
Klassiska musikerutbildningens stråkstudenter bildar tillsammans en stråkorkester som denna vecka leds av vår Artist in Residence - Isabelle van Keulen, renommerad violin solist ifrån Holland. Tillsammans repeterar de två satser ur Vivaldis Årstiderna, samt Piazzollas "Four seasons of Buenos Aires" inför torsdagens konsert på Kronhuset.

12.00 i Hagakyrkan
Stråkstudenter spelar lunchkonsert i Hagakyrkan

16.30-18.30 Orkester - stråkspecial!
Sjöströmsalen

Datum & tid: 2019-10-28 kl 12:15 till 2019-10-30 kl 21:00

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik

Plats: Artisten, Fågelsången 1

Avgift: Fri entré, inga biljetter.

Kontaktperson: evenemang@hsm.gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11