Sidan uppdaterades: 2016-04-11 13:37

University of Gothenburg Symphony Orchestra på konserthuset - Göteborgs universitet Till startsida

University of Gothenburg Symphony Orchestra på konserthuset

Konsert

Franz Liszt: Les préludes
Sergej Prokofjev: Violinkonsert nr 2
Nikolaj Rimskij-Korsakov: Scheherazade
Dirigent Anja Bihlmaier återvänder till University of Gothenburg Symphony Orchestra för en konsert på Göteborgs Konserthus. Solist: Marja Inkinen.

Biljetter via www.gso.se

Orkestern består av studenterna vid den tvååriga internationella masterutbildningen i symfoniskt orkesterspel vid Högskolan för scen och musik, Göteborgs universitet. Utbildningen är unik i sitt slag och bedrivs i samverkan med Göteborgs Symfoniker och GöteborgsOperan. Solist vid årets konsert är Marja Inkinen Engström från Symfonikerna och på programmet står musik av Prokofjev, Rimsky-Korsakov och Liszt.

University of Gothenburg Symphony Orchestra är en ambassadör för Göteborgs universitet som stöder konsert- och turnéverksamheten. University of Gothenburg Symphony Orchestra har på senare tid samarbetat med dirigenterna Anja Bihlmaier, Eva Ollikainen, Shao-Chia Lü, Olaf Henzold, Shi-Yeon Sung, Patrik Ringborg, Tobias Ringborg, Michel Tabachnik och Steven Sloane.

Bland solisterna märks pianisterna Roland Pöntinen och Christian Zacharias, violinisterna Malin Broman och Antje Weithaas, trumpetaren Tine Thing Helseth samt sångerskorna Monica Groop och Kristina Hansson. Varje år samarbetar orkestern också med operautbildningen vid Högskolan för scen och musik.

Den tyska dirigenten Anja Bihlmaier är förste kapellmästare och ställföreträdande musikchef vid Kassels statsopera. Hon har också lett framföranden vid Hannovers statsopera och dirigerat orkestrar som Göttingens symfoniorkester, Odense filharmoniska orkester, Åbo stadsorkester, Bremens filharmoniker, Kungliga filharmonikerna i Stockholm samt Nordiska kammarorkestern.

Datum: 2018-03-16

Kategorier: Musik

Arrangör: Högskolan för scen och musik och Göteborgs symfoniker

Plats: Göteborgs konserthus