Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

AstraZeneca BioVentureHub: seminarium "Att genomföra ut-licensieringen - vad är det som gör att jag lyckas?"

Högre seminarium

AstraZeneca ordnar tillsammans med Lindahls ett seminarium den 25/4. Det finns 50 platser så det som gäller är först till kvarn för intresserade bolag.

Vad bör man tänka på som forskningsföretag för att vara väl förberedd för en utlicensiering? Vad bör man tänka på när man förhandlar utlicensieringen och skriver avtal?

Per Hedman och Anders Burén från Advokatfirman Lindahl går under detta frukostseminarium igenom ett antal praktiska frågeställningar som man möter som potentiell ut-licensierare när forskningen skall omsättas i kommersiell framgång.

Att genomföra ut-licensieringen ¿ vad är det som gör att jag lyckas?

Många svenska företag har en intressant tidig forskningspipeline. Projekten drar ofta till sig intresse från större läkemedelsföretag som letar efter synergier med sina egna portföljer och tillskapandet av ytterligare värde. En licensering är ofta en perfekt kombination av forskningsföretagets spetskompetens och det etablerade företagets utvecklings- och marknadsresurser.

Vad bör man tänka på som forskningsföretag för att vara väl förberedd för en utlicensiering? Vad bör man tänka på när man förhandlar utlicensieringen och skriver avtal?

Per Hedman och Anders Burén från Advokatfirman Lindahl går under detta frukostseminarium igenom ett antal praktiska frågeställningar som man möter som potentiell ut-licensierare när forskningen skall omsättas i kommersiell framgång, bl a:

· Att vara förberedd för due diligence

· Vad är det som räknas i ett ¿business case¿?

· Vilka faktorer påverkar innehållet i viktiga avtalsbestämmelser?

· När avtalet är påskrivet börjar resan: Vad bör man kräva av partnern?

· Vad blir konsekvenserna på lång sikt av olika lösningar?

· Att förhandla med en utländsk motpart

Föreläsare: Per Hedman och Anders Burén

Datum: 2017-04-25

Tid: 08:00 - 09:30

Kategorier: Vårdvetenskap

Arrangör: AstraZeneca och advokatfirman Lindahls

Plats: Plats: AstraZeneca BioVentureHub, Mölndal

Evenemangslänk: Läs mer om AstraZeneca BioVentureHub: seminarium "Att genomföra ut-licensieringen - vad är det som gör att jag lyckas?"

Sista anmälningsdag: 2017-04-24 kl. 13:00.

Antal platser: 50 (Varav 2 är bokade)

Registreringstiden för detta evenemang har gått ut

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?