Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Skydda våra hav: globala målen för hållbar utveckling

Workshop

Välkommen till en serie fortbildningar för lärare om de globala målen för hållbar utveckling. Forskare från Chalmers och Göteborgs universitet berättar om ett av målen utifrån sin forskning och Universeums och Världskulturmuseets pedagoger leder därefter en workshop. Seminariet och workshopen vänder sig till lärare i förskolan, grundskolan och gymnasiet. Detta tillfäller handlar om mål 14: Hav och marina resurser.

I september 2015 antog FN:s medlemsländer Agenda 2030 med de globala målen för hållbar utveckling, en inter- nationell överenskommelse och fortsättning på millenniemålen och millenniedeklarationen.

Lärare som arbetar med barn och ungdomar i förskolan, grundskolan och gymnasiet är välkomna till en seminarieserie i syfte att visa på vikten av ett tvärvetenskapligt synsätt för att bättre kunna förstå och hantera våra globala utmaningar.

Bakom satsningen ligger ett samarbete mellan Universitets- och högskolerådets verksamhet Den Globala Skolan, GMV - Göteborgs miljövetenskapliga centrum, Universeum och Världskulturmuseet, som erbjuder fördjupad och breddad kunskap om både Agenda 2030 och de globala målen.

Vid detta seminarium kommer vi att fördjupa oss i mål nr 14: Hav och marina resurser. Två forskare från Chalmers respektive Göteborgs universitet presenterar och diskutera målet från olika perspektiv och Universeums och Världskulturmuseets pedagoger leder en workshop kring hur målet kan omsättas i den pedagogiska verkligheten.

Begränsat antal platser. Obligatorisk föranmälan (via länk nedan).

Föreläsare: Lena Gipperth, Centrum för Hav och samhälle, Göteborgs universitet
Lena Gipperth är professor i miljörätt vid Juridiska institutionen och forskar bland annat om havs- och vattenförvaltning. Hon är involverad i flera tvärvetenskapliga forskningsprojekt, exempelvis om hållbar utveckling av kustområden och är dessutom föreståndare för Centrum för Hav och Samhälle.

Lena Granhag, Institutionen för Sjöfart och marin teknik, Chalmers
Lena Granhag är doktor i marin ekologi och forskar bland annat om påväxt på fartyg och hur det kan reduceras på ett miljövänligt sätt. Hon arbetar även med marina främmande arter som sprids via till exempel barlastvatten och fartygsskrov.

Datum: 2017-03-01

Tid: 13:00 - 16:30

Kategorier: Hållbar utveckling

Arrangör: GMV i samarbete med Universeum, Världskulturmuséet och Den globala skolan

Plats: Universeum

Evenemangslänk: Läs mer om Skydda våra hav: globala målen för hållbar utveckling

Ytterligare information:
Globala malen nr 14 2017-03-01.pdf

Kontaktperson: mikael.ostblom@gu.se

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-04-11
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?