After work: #MeToo - vad gör vi nu?

Debatt

Enligt undersökningar tror de allra flesta, både kvinnor och män, att #MeToo-uppropen kommer att leda till samhällsförändringar. Frågan är bara vad som händer nu.

Kraften i #MeToo, där kvinnor kollektivt vittnat om trakasserier och övergrepp, är större i Sverige än någon kunnat ana. Enligt undersökningar tror de allra flesta, både kvinnor och män, att uppropen kommer att leda till samhällsförändringar. Frågan är vad som händer nu. Vad gör vi med det vi vet?

After worken är en del av Vetenskapsfestivalen och arrangeras i samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.

ÅLDERSGRÄNS

OBS! Begränsat antal platser. Ingen föranmälan.

Med resvervation för ändringar.

Föreläsare: Lena Martinsson, professor i genusvetenskap, Göteborgs universitet Ninni Carlsson, universitetslektor, Institutionen för socialt arbete, Göteborgs universitet Emma Engdahl, docent i sociologi, Göteborgs universitet MODERATOR Torgny Nordin, journalist och författare

Datum: 2018-04-20

Kategorier: Samhällsvetenskap