Till sidans topp

Sidansvarig: Frågor om det nya coronaviruset
Sidan uppdaterades: 2020-06-05 13:21

Tipsa en vän
Utskriftsversion

Göteborgs universitet och covid-19 - Om universitetet, Göteborgs universitet Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Göteborgs universitet och covid-19

UPPDATERAD 5 JUNI kl 13:20

Göteborgs universitet bidrar till att bromsa smittspridningen av det nya coronaviruset och sjukdomen covid-19. Det innebär inte att universitetet stängt, utan att universitetet har ställt om till distansstudier och tillfälligt hemarbete. Undervisning, forskning, samverkan och administration fortgår så långt det är möjligt.

Övergången till tillfälligt hemarbete och distansstudier påverkar möjligheten att besöka universitetets olika servicefunktioner. Servicecenter finns tillgängliga som vanligt på e-post och telefon, men har enbart Servicecenter Vasa öppet för besök.

Universitetsbiblioteket har förstärkt sin distansservice, men har stängt studiemiljöer och begränsat öppettider. Studievägledning finns tillgänglig som vanligt via telefon, e-post och distansmöten. För studenter och medarbetare är tillgången till vissa lokaler begränsad, se information i Studentportalen respektive Medarbetarportalen.

Hösten 2020

Trots att regeringen dragit tillbaka rekommendationen om distansundervisning kommer återgången till campus att vara begränsad till hösten. Detta eftersom andra rekommendationer för att bidra till minskad smittspridning av covid-19 fortfarande gäller.

För leverantörer

Göteborgs universitet har hörsammat en uppmaning från Riksgälden om att påskynda betalningar för att bidra till en liten lättnad för företag som påverkas av rådande läge. Därför väntar Göteborgs universitet inte längre till sista betalningsdatum för betalning av fakturor, vilket annars är huvudregel för myndigheter. Universitetets interna kontroll av utbetalningar fortsätter som vanligt.

Sidansvarig: Frågor om det nya coronaviruset|Sidan uppdaterades: 2020-06-05
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?