Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

• 70 miljoner från VR till unik infrastruktur för forskningsdata

[2017-12-15] Göteborgs universitet är värd för den nya nationella infrastruktur för forskningsdata som Svensk Nationell Datatjänst (SND) bygger upp tillsammans med 27 svenska lärosäten. Vetenskapsrådet (VR) bidrar med 70 miljoner kronor till satsningen, som totalt omfattar 150 miljoner kronor under de närmaste fem åren.

• Nobelpristagare föreläste för studenter

[2017-12-15] - Samverkan mellan akademi och industri är idealet när det gäller att utveckla nya metoder, förklarade Richard Henderson

• Positivt om vård och mångkultur enligt senaste västsvenska SOM-undersökningen

[2017-12-15] Tand- och sjukhusvård i Västra Götaland, och framförallt personalen som jobbar där, får höga betyg men verksamheterna brister när det kommer till effektivitet. Oron för bostadsbrist är större i Göteborg men på landsbygden oroar man sig mer för avfolkning. Västsvenskarna blir allt mer positiva till ett mångkulturellt samhälle samtidigt som Västlänken tappar i stöd i opinionen.