Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Tillbaka

LEDIGA ANSTÄLLNINGAR Forskningsassistent - intermittent timanställning

Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet bedriver forskning och utbildning i olika ämnen på grund- och avancerad nivå. Vid institutionen bedrivs exempelvis forskning och forskarutbildning inom ämnet språkteknologi inom institutionens forskningsenhet Språkbanken. Språkteknologiska forskare medverkar aktivt i tvärvetenskapliga projekt, samverkar med det omgivande samhället, med andra institutioner och olika aktörer i samhället. Forskningsverksamheten inom Språkbanken kretsar kring att skapa, analysera, förädla och tillhandahålla språkliga resurser som ska kunna användas i forskning och undervisning. Institutionen för svenska språket vid Göteborgs universitet, söker nu en forskningsassistent, med placering vid institutionen för svenska språket och minnesmottagningen Sahlgrenska universitetssjukhuset Mölndal.

Arbetsuppgifter

Anställningens huvudsakliga inriktning innebär kodning av olika datamaterial. Du kommer samla, digitalisera och strukturera resultat från kognitiva och språkliga tester, på timbasis, vid behov och ibland på oregelbundna tider. Kodningsarbetet kommer att introduceras kort som innebär att tidigare kodningserfarenhet av liknande material väger mycket tungt och du behöver vara väl bevandrad på de olika testernas utformning och struktur. Det finns inga personuppgifter i testerna men sekretessförbindelse kan komma att upprättas och användas vid rekryteringen, enligt GU:s regelverk. Exempel på tester som kommer att kodas är: WAIS-testet (”Wechsler Adult Intelligence Scale”), ordflödestestet F-A-S-testet, RAVLT-testet (”Rey Auditory Verbal Learning”), BNT-testet (”Boston Naming test”) och WMS-R-testet (”Wechsler Memory Scale”) och liknande. Dessa tester används för att utvärdera olika kognitiva processer, till exempel, språk och ordförråd och har länge använts för att undersöka språkliga och andra kognitiva nedsättningar med olika etiologier.

Kvalifikationer

Arbetet kräver tålamod och hög noggrannhet och stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom flexibilitet och samarbetsförmåga. Notera att tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter väger mycket tungt i bedömningen. Mycket goda kunskaper i svenska är också nödvändigt för att kunna genomföra kodningen av olika tester ibland med öppna fritextsvar. En forskningsassistent ingår i ett litet team och arbetar nära undersökningsledaren för att lösa såväl stora som små arbetsuppgifter som kan uppstå. Det är därför viktigt att vara anpassningsbar, stresstålig samt ha ett serviceinriktat arbetssätt, vara organisatorisk och ansvarsfull.

Bedömningsgrund

I bedömningen av de sökandes kvalifikationer kommer extra hänsyn att tas till den sökandes lämplighet gällande tidigare praktisk kunskap att hantera sådana eller liknande data. Tidigare erfarenhet av att arbeta med att genomföra kodning av data från några eller alla av de ovannämnda testerna: WAIS, F-A-S, RAVLT, BNT, WMS-R o.d., är meriterande, och ett krav. Mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift också är ett krav.

 Anställning

Anställningen är tidsbegränsad, längst till och med 2017-12-31, och innebär ett oregelbundet antal arbetstimmar per månad som kommer att variera utifrån behov. Tillträde snarast.

Tillsättningsförfarande

I rekryteringsprocessen ingår intervjuer och referenstagning.

Till ansökan skall bifogas:

1. en mycket kort, max en sida, meritförteckning (CV)

2. bevis att du har arbetat med liknande material som beskrivs ovan under arbetsuppgifter.

3. andra handlingar du önskar åberopa som merit och som kan ha väsentlig betydelse för bedömningen.

 

Kontaktuppgifter för anställningen

Har du frågor om anställningen är du välkommen att kontakta forskare Dimitrios Kokkinakis, tel:031-786 5281 eller skicka e-brev: dimitrios.kokkinakis@svenska.gu.se

Fackliga organisationer

Fackliga företrädare vid Göteborgs universitet hittar du här: http://www.gu.se/omuniversitetet/aktuellt/lediga-jobb/fackliga-kontaktpersoner

Ansökan

Du söker anställningen via Göteborgs universitets rekryteringsportal genom att klicka på knappen "Ansök". Du som sökande ansvarar för att ansökan är komplett i enlighet med annonsen och att den är universitetet tillhanda senast sista ansökningsdag.

 

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

 

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 37 000 studenter och 6 000 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats, flödande av kunskap och idéer. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Göteborgs universitet är miljöcertifierat och arbetar aktivt för hållbar utveckling. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid. Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Sidansvarig: rekrytering@gu.se|Sidan uppdaterades: 2017-02-23
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?