Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

"Jag ska bli den yngsta tränaren någonsin i SHL"

[2017-08-20] I hockeygiganterna Frölunda Indians ungdomssektion finns en, än så länge, relativ doldis i Halmstadsonen Pontus Lägge. 24Halmstad har träffat en 23-åring med stora ambitioner. Kärleken till sporten hade alltid funnits där.

[24 Halmstad]

Rättighetsdagar kommer till Jönköping

[2017-08-20] Vi står inför stora utmaningar" Mänskiga rättigheter är i fokus i Jönköping i november. Då arrangeras Mänskliga rättighetsdagarna med en mängd internationella gäster, forskare, experter och politiker.

[Jönköpings-Posten]

Den champinjonen är "the champ"

[2017-08-20] Kommer ni ihåg Electric Banana Band och deras sång om att vilja bo i en jättesto...

[Helsingborgs Dagblad]

Historien om när spriten flödade under Slussen

[2017-08-20] När Slussen rivs försvinner också ett stycke emigranthistoria - på 60-talet var ...

[Dagens Nyheter]

Var är kvinnorna, Ruben Östlund?

[2017-08-19] Ruben Östlund tar upp intressanta anekdoter, berättelser från sitt liv och en hel del forskning. Pratet om The Square är guld, men tyvärr raserar allt i slutet.

[Kristianstadsbladet]

Jag hade förväntat mig mer av provokative Östlund

[2017-08-19] Kanske hade jag förväntat mig lite mer av den provokative Guldpalmsvinnaren Rube...

[Expressen]

Östlunds filmknep funkar på radion

[2017-08-19] Dramaturgin du använder när du skriver filmmanus är mångt och mycket densamma so...

[Helsingborgs Dagblad]

Lyssna utan musik (57 min)

[2017-08-19] Ett avsnitt från Sommar & Vinter i P1 Ruben Östlund 1 av 6 2 av 6 3 av 6 4 av 6 5 av 6 6 av 6 När Ruben Östlund bevittnar ett bankrån slår tanken honom: Han känner inte igen verkligheten så som den beskrivits i fiktionen.

[Sveriges Radio P1]

Inför skolstarten på Vasaskolan

[2017-08-19] 542 elever börjar Vasaskolan på måndag och alla lärartjänster är tillsatta. - Vi har ett jättebra läge, konstaterar rektor Eva Carlander.

[Skaraborgs Allehanda]

Anna-Karin Wyndhamn är Sveriges nya Supernanny

[2017-08-19] På måndag har "Supernanny Sverige" premiär. Programledare är Anna-Karin Wyndhamn, doktor i pedagogiskt arbete vid Göteborgs universitet. - Det kommer att bli mer humor och mer skratt. För så är det ju i familjer.

[Göteborgs-Posten]

Immunicum AB (publ): Delårsrapport april - juni 2017

[2017-08-19] Related content 17 aug - Immunicum AB (publ) slutför sin strategiska analys och.. 15 aug - Sista patientbesöket (Last Patient Last Visit) i Immuni.. 10 aug - Immunicum AB meddelar att den första USA-patienten rekr..

[Euroinvestor]

Än eller som? Låt böjningsformen avgöra

[2017-08-19] Det heter "tusen gånger så jobbig som ett spädbarn" men "tusen gånger jobbigare än ett spädbarn". Allt fler skulle även i den första meningen säga "än ett spädbarn". Men det är tack och lov inte så vanligt - än så länge.

[Göteborgs-Posten]

Funktionshinderpropositionen som glömdes bort

[2017-08-19] Det verkar som ingen talar om den nya funktionshinderspropositionen som presenterades i maj månad. Det är tämligen tyst.

[Gefle Dagblad]

Är du en kränkt snöflinga?

[2017-08-18] Begreppet snöflinga dyker ibland upp i diskussioner på olika nätforum och i sociala medier när någon vill tala om för någon annan att den är lättkränkt eller överdrivet känslig. Men var kommer begreppet från och varför används det?

[Sveriges Radio P1]

Glöm musiken - det är maten som gör festivalen

[2017-08-18] Är vi vad vi äter? Musikfestivaler av idag handlar åtminstone inte bara om vilka som spelar, utan också om vad som serveras. ETC:s Jenny Damberg går till botten med hur valet av mjölk blev en så stor fråga på festivalscenerna.

[ETC]

Sommarkursen blev vernissage

[2017-08-18] Sommaren lämnar oss med stormsteg. Till vissa av Göteborgs universitets institutioner har studenterna börjat dyka upp för introduktion och "nollning" och den officiella terminsstarten är veckan bort.

[Spionen]

Varför blir inte bostadsfrågan en valfråga? Eller kan den bli det?

[2017-08-18] Bostadsbristen kommer på sjunde plats när väljarna själva rangordnar framtida orosmoment. Enligt SOM-institutet vid Göteborgs universitet upplever 35 procent av svenskarna bristen på bostäder som "mycket oroande".

[Sveriges Byggindustrier]

Adam brinner för mänskliga rättigheter

[2017-08-18] FLODA Adam Saeed Ålder: 49 år Familj: Gift, tre små barn och två äldre sedan ett tidigare äktenskap Bor: Radhus i Uddared, Floda Gör: Samhällsvägledare på Medborgarkontoret Intressen: Väldigt aktiv i sociala medier.

[Lerums Tidning]

"Pjäsen är ett av resultaten av det jag gick igenom som 17-årigt utlandsproffs"

[2017-08-18] Fotbollen och prestationskraven gjorde att han försökte begå självmord. Nu kan Martin Bengtsson, 31, även tacka idrotten för ännu ett nytt steg i livet, premiären för första egna teateruppsättningen.

[Aftonbladet]

Näringslivet och politiker vänder Trump ryggen

[2017-08-18] Den amerikanske presidenten Donald Trumps kontroversiella utspel efter den blodi...

[Dagens Nyheter - Login]

Björn Werner blir ny kulturchef på GP

[2017-08-18] Björn Werner, senast tillförordnad chefredaktör på magasinet Arena, blir ny kult...

[Dagens Nyheter - Login]

Björn Werner blir ny kulturchef på GP

[2017-08-18] Björn Werner blir nu kulturchef på Göteborg-Posten. Han efterträder nuvarande kulturchef Ingrid Norrman som går i pension i oktober. Nu är det klart att redaktören och forskaren Björn Werner blir ny kulturchef på Göteborgs-Posten.

[Sveriges Radio P1]

Studie bekräftar ssri-preparats verkningseffekt

[2017-08-18] Den dokumenterade effekten på depression beror inte på placeboeffekter som påståtts, visar en metaanalys.

[Läkemedelsvärlden]

Ny studie tillbakavisar att antidepressiva läkemedel inte fungerar

[2017-08-18] Källa: Sahlgrenska akademin Ny studie tillbakavisar att antidepressiva läkemedel inte fungerar Den uppmärskammade teorin om att antidepressiva läkemedel är medicinskt verkningslösa avfärdas nu i en studie vid Sahlgrenska akademin.

[Pharma Industry]

Politiken genomsyrar teaterhösten i Skellefteå

[2017-08-18] Teaterhösten i Skellefteå kommer att bjuda på något för alla. Så väl familjeteater på arabiska som en romantisk komedi som även sätts upp på Broadway. Men det finns även allvar i höstens program.

[SVT Nyheter Västerbotten]

Mer biobränsle i spannmålstransporter

[2017-08-18] För att minska påverkan på klimatet som transporterna av spannmål innebär har Lantmännen gått med i ett samarbete som har just detta som mål.

[Land Lantbruk]

De räddar maten som annars slängs

[2017-08-18] Skadad frukt och grönsaker, dagsgammalt bröd, varor med trasiga förpackningar och andra som precis har passerat sitt bäst före-datum. I det solidariska kylskåpet får vem som helst hämta mat som annars slängs.

[Fria Tidningen]

Han blir GP:s nya kulturchef

[2017-08-18] Redaktören, skribenten och forskaren Björn Werner tar över som ny kulturchef på Göteborg-Posten i höst. Yngste kulturchefen på 40 år.

[Göteborgs-Posten]

Arkitekterna murar in sig i Mariestad

[2017-08-18] Under fredagen murade Chalmersstudenter sin sista dag efter en vecka fullspäckad med praktiska övningar runt mureri.

[Mariestads-Tidningen]

Trio till Brave Zone

[2017-08-18] Den Mölndalsbaserade reklambyrån Brave Zone växer med tre personer. Olivia Pernefors blir ny social media manager på Brave Zone och kommer direkt från Göteborgs universitet.

[Resumé]

Att utvisa till krig är inte värdigt en demokrati

[2017-08-18] Migrationsverket har klarlagt att de utvisningshotade Afghanska ungdomarnas öde ligger i politikernas händer. Därför vänder vi oss nu till regering och riksdag: Ta ert ansvar, sluta peka finger och göm er inte bakom teknokratiska principer!

[Göteborgs-Posten]

Post- och telestyrelsen: "Så här gör man inte"

[2017-08-18] Allmänhetens förtroende för Postnords samhällsservice är förbrukat. Samtidigt har Post- och telestyrelsens (PTS) fått in klagomål från hela landet under sommaren, om en postutdelning som helt uteblivit.

[ETC]

Tidningsdöden inget oundvikligt naturfenomen

[2017-08-18] Den lokala tidningsdöden är ett hot mot demokratin. Detta har utvecklats till en turbo-truism. Alla instämmer och är bekymrade. Just därför är det märkligt och beklämmande att ingen gör något, skriver Jan Scherman.

[Dagens Samhälle]

Alzinova slutför framgångsrikt projekt inför det finala prekliniska programmet

[2017-08-18] Alzinova: Alzinova slutför framgångsrikt projekt inför det finala prekliniska programmet Se pressmeddelande Alzinova har slutfört en framgångsrik farmakologisk studie av ALZ-101-vaccinet i en djurmodell.

[AktieTorget]

Fick chockfaktura på posten

[2017-08-18] En räkning på 8 231 kronor damp ner i familjen Laveryds brevlåda. Orsak? Sonen hade glömt datorn på skolbussen. 0 Rätta fel Det var i måndags som Eva Laveryd fick en chock; på posten kom en räkning, en faktura på en borttappad dator.

[Mariestads-Tidningen]

Eva Wiberg installeras som rektor

[2017-08-18] Fredagen den 8 september kommer Eva Wiberg att under högtidliga former installeras som ny rektor för Göteborgs universitet.

[Medarbetarportalen]

Kampen för demokrati är långt ifrån över

[2017-08-18] Jag har alltid haft svårt att ta in att min farmor inte hade rösträtt när min pappa föddes. Men kampen för demokrati och allmän rösträtt gav resultat. Edit Engman kunde till slut gå till samma vallokal som farfar.

[Helagotland]

Fängelse efter knivattack

[2017-08-17] Arkivbild: Mårten Öhman Här vid Alingsås tingsrätt dömdes den unge mannen Fängelse efter knivattack Floda Straffet för ynglingen som först häktades för mordförsök efter en knivattack mot en annan ung man i Floda i maj,

[Lerums Tidning]

Flygskatten ett steg i rätt riktning

[2017-08-17] Flygskatten är en av flera åtgärder i klimatarbetet, skriver Rasmus Ling (MP). Replik på "Parodisk process kring flygskatten", 7/8.

[Östgöta Correspondenten]

Karolinska bäst av svenska universitet på världsranking

[2017-08-17] Den internationella rankningslistan över världens universitet, Shanghairankninge...

[Dagens Nyheter - Login]

Repliker. "Samarbete bygger en stark primärvård"

[2017-08-17] REPLIK DN DEBATT 11/8. Flera intressanta förslag förs fram i artikeln om hur en ...

[Dagens Nyheter - Login]

Samarbete för Klimatneutrala godstransporter

[2017-08-17] Klimatneutrala godstransporter på väg, KNEG, är ett samarbetsprojekt med en vision om att godstransporterna på de svenska vägarna ska vara klimatneutrala.

[Energinyheter]

Våra rötter från steppen

[2017-08-17] Nomadiska herdar från stäppen har lämnat ett genetiskt spår hos dagens européer. Nya dna-analyser visar att stora grupper av unga män anlände till Centraleuropa för 5 000 år sedan.

[Forskning & Framsteg]

Ska feta barn opereras?

[2017-08-17] Svenska forskare opererar 13-åringar med svår fetma för att hjälpa dem att gå ner i vikt. Metoden är effektiv, men ingreppet kan leda till komplikationer - även senare i livet.

[Forskning & Framsteg]

Brist på sedlar är det minsta problemet

[2017-08-17] Vid hyperinflation räcker sedlarna inte till, exempelvis i Venezuela. Hur kan länder under långa tider ha kraftig inflation utan att kollapsa?

[Forskning & Framsteg]

Hur påverkas minnet av cancerbehandlingen?

[2017-08-17] Cancer är en folksjukdom. Väldigt många människor har någon gång behandlats med cellgifter. Påverkar det åldrande och minne senare i livet?

[Forskning & Framsteg]

Miljösmart hinder med i EM

[2017-08-17] Foto: Göteborgs universitet Ett miljösmart hinder, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet, kommer att vara på plats nu i slutet av augusti under EM i ridsport i Göteborg.

[Aftonkuriren]

Missade du våra seminarier i Almedalen?

[2017-08-17] Vid årets Almedalsvecka hade Göteborgs universitet fokus på UGOT Challenges och den forskning de bedriver för att möta de globala samhällsutmaningarna.

[Medarbetarportalen]

Samordnare för kulturarvsfrågor

[2017-08-17] Göteborgs universitetsbibliotek är ett av landets största bibliotek och består av åtta bibliotek och studietorg.

[Biblioteksbladet]

Distanskurs hjälpte användare av hörapparat

[2017-08-17] Att leva med hörapparat innebär vissa utmaningar som kanske inte alla med hörselnedsättning är beredda på när de får hörapparat för första gången. Den annorlunda ljudbilden leder inte sällan till besvikelse och att hörapparaten läggs åt sidan.

[Doktorn]

Blåskrabban hotar den svenska kusten

[2017-08-17] Foto: Gabriel Berndtsson Blåskrabban hotar den svenska kusten Blåskrabban blir allt fler till antalet ut efter den svenska västkusten och det är en invasiv art.

[Lysekilsposten]

"Studenterna är inga gratis vikarier"

[2017-08-17] Intervjun Garanterad introduktion för nyexade är ett av kraven som Lärarförbundet Student driver. Men den fråga som engagerar ordförande Matilda Gustafsson mest är den verksamhetsförlagda utbildningen (vfu). Matilda Gustafsson.

[Lärarnas Tidning]

Skillnader mellan flyktinggrupper utreds

[2017-08-17] Skillnaderna i sysselsättningen mellan olika grupper av flyktingar ska utredas. Expertgruppen för studier i offentlig ekonomi, ESO, har uppdragit till forskaren Joakim Ruist att genomföra utredningen.

[Publikt]

Epileptiskt anfall efter medelåldern kan vara riskfaktor för stroke / 17 AUG 2017

[2017-08-17] Johan Zelano, specialistläkare och docent, neurosjukvården, Sahlgrenska universitetssjukhuset, Göteborg 0Kommentarer Kommentera Egenreferat. Epilepsi drabbar flera procent av alla patienter med hjärninfarkt eller hjärnblödning.

[Läkartidningen]

Bohusbanan får inte glömmas bort

[2017-08-17] Adam Garneij (C): Kapaciteten behöver ökas för att kunna höja hastigheten på tågen Den 12 september öppnar riksdagen officiellt kammaren igen och i sviterna efter Transportstyrelsens it-skandal kommer ministerbänken vid riksmötets öppnande

[Bohusläningen]

Lägre överlevnad utan hjärt-lungmaskin vid bypasskirurgi

[2017-08-17] Patienter, där bypasskirurgi genomförs på slående hjärta, har lägre överlevnad efter fem år, enligt en randomiserad studie i New England Journal of Medicine. Anders Jeppsson, överläkare och professor i thoraxkirurgi vid Göteborgs universitet.

[Dagens Medicin]

PledPharma rekryterar ny Chief Medical Officer

[2017-08-17] Stockholm, CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- PledPharma meddelar idag att dr Stefan Carlsson rekryterats till en nyinrättad position som Chief Medical Officer & Vice President Clinical Development.

[VA Finans]

Eleverna ska mötas av höga förväntningar

[2017-08-17] Trots skickliga lärare och rektorer och trots åratal av larmrapporter har tiotusentals elever lämnat Göteborgs grundskolor utan godkända betyg.

[Göteborgs-Posten]

SURGICAL SCIENCE SWEDEN AB RAPPORTERAR ANDRA KVARTALET 2017.

[2017-08-17] Sammanfattning av andra kvartalet - Nettoomsättningen uppgick till 12 MSEK vilket är en ökning med 18 % jämfört med motsvarande period 2016. - Rörelseresultatet uppgick till -2,4 MSEK (-2,1 MSEK för motsvarande period 2016). - Totala kostnader uppgick till 15,6 MSEK vilket är en ökning med 9 % jämfört med motsvarande period 2016. - Likvida medel uppgick per sista juni 2017 till 36,4 MSEK.

[Cisionwire]

Jessica Schedvin är Humanisten som blev KD-politiker

[2017-08-17] Som ordförande i Unga humanister kämpade hon för att begränsa religionens roll i samhället. Men nu har Jessica Schedvin blivit politisk sekreterare inom Kristdemokraterna.

[Dagen]

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?