Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Ny studie tillbakavisar att antidepressiva läkemedel inte fungerar

[2017-08-18] Den uppmärksammade teorin om att antidepressiva läkemedel är medicinskt verkningslösa avfärdas nu i en studie vid Sahlgrenska akademin. I en artikel publicerad i Molecular Psychiatry punkteras resonemanget om att det är psykologi som ligger bakom medicinernas antidepressiva effekt.

• Miljösmart hinder med i EM

[2017-08-17] Ett miljösmart hinder, som utvecklats av forskare vid Göteborgs universitet, kommer att vara på plats nu i slutet av augusti under EM i ridsport i Göteborg.

• På jakt efter vikingatidens vardag

[2017-08-15] Vem döljer sig egentligen bakom schablonbilden av den arge krigstörstande vikingen? Vid årets fältkurs i publik arkeologi försökte studenter och lärare komma åt vikingatidens vardag.