Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Fem år med Nordisk kvinnolitteraturhistoria

[2017-03-01] Hur många nordiska kvinnliga författare har det egentligen funnits genom tiderna? Åtminstone 821. Det är i alla fall det antal som är med i Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Den digitala upplagan fyller nu fem år, vilket firas med nya artiklar, bland annat om deckardrottningar och kvinnomonster.

• Nina Björk ser samtiden genom Rosa Luxemburg

[2017-03-01] För att fly en hopplös samtid rymde Nina Björk in i Rosa Luxemburgs värld. Under ett seminarium på Humanisten berättade hon om vanmakt, marxism och sin senaste bok.

• Stort anslag till forskning i fysik

[2017-03-01] Professor Johan Åkerman har fått ett forskningsanslag på närmare 23 miljoner kronor från Vetenskapsrådet inom Bidrag till forskningsmiljö naturvetenskap och teknikvetenskap. - Det känns förstås väldigt bra att kunna fortsätta vårt framgångsrika forskningssamarbete mellan Göteborgs universitet och KTH inom ramen för det här anslaget, säger Joha Åkerman.