Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Kalender

Till kalendern

Nyheter

  • Fem år med Nordisk kvinnolitteraturhistoria

    [2017-03-01] Hur många nordiska kvinnliga författare har det egentligen funnits genom tiderna? Åtminstone 821. Det är i alla fall det antal som är med i Nordisk kvinnolitteraturhistoria. Den digitala upplagan fyller nu fem år, vilket firas med nya artiklar, bland annat om deckardrottningar och kvinnomonster.

  • Nina Björk ser samtiden genom Rosa Luxemburg

    [2017-03-01] För att fly en hopplös samtid rymde Nina Björk in i Rosa Luxemburgs värld. Under ett seminarium på Humanisten berättade hon om vanmakt, marxism och sin senaste bok.

  • Stort anslag till forskning i fysik

    [2017-03-01] Professor Johan Åkerman har fått ett forskningsanslag på närmare 23 miljoner kronor från Vetenskapsrådet inom Bidrag till forskningsmiljö naturvetenskap och teknikvetenskap. - Det känns förstås väldigt bra att kunna fortsätta vårt framgångsrika forskningssamarbete mellan Göteborgs universitet och KTH inom ramen för det här anslaget, säger Joha Åkerman.

Fler nyheter

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2015-11-18
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?