Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Aktuellt

Bild på person som håller tal.

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Nyheter

  • Framtidens läkemedelsmolekyler under luppen

    [2017-10-19] Hur läkemedelsmolekyler rör sig i lösning är fokus för en ny doktorsavhandling från Göteborgs universitet. ¿ Det krävs en balans mellan hur rörliga läkemedelsmolekyler bör vara för att de ska kunna binda optimalt till sina läkemedelsmål i kroppen, alltså de proteiner som medicinen ska påverka, säger Emma Danelius, författare till avhandlingen.

  • Spelen som är mest beroendeframkallande

    [2017-10-18] Vissa spel är mer troliga än andra att leda till spelberoende. Reglering och initiativ för ansvarsfullt spelande bör därför fokusera på dessa spelformer. Det visar en ny studie baserad på forskning vid Göteborgs universitet.

  • Dags att anmäla sig till Nobel Week Dialogue

    [2017-10-18] Årets tema är "The Future of Truth". Konferensen är populär och platserna begränsade, så registrera dig i god tid.

Fler nyheter

Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2017-09-08
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?