Aktuellt

Här hittar du senaste nytt från Göteborgs universitet. Evenemang och händelser som öppna föreläsningar, disputationer, föreställningar, konferenser, konserter och nyheter aktuella stipendier.

Till kalendern

• Ny utbildning om undervattensfarkoster startar

[2017-05-24] För att kunna kartlägga havet på djupet behövs en flotta av undervattensfarkoster. Nu börjar en internationell utbildning där forskare ska utbildas i hur undervattensfarkosterna ¿gliders¿, bäst kan användas för att undersöka havet. Utbildningen drar igång den 28 maj på Kristineberg.

• Universitetskanslersämbetet kritiserar Göteborgs universitet

[2017-05-24] UKÄ riktar i en slutrapport stark kritik mot universitetets hantering av ett stort antal anställningsärenden.

• Undersöker havsissmältningens effekter i Arktis

[2017-05-24] I sommar åker forskare från Göteborgs universitet till Arktis för att delta i en internationell forskargrupp och studera vilka följderna blir om havsisen smälter i Arktis.