Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

Anställningsskandal får konsekvenser: GU under tillsyn efter allvarlig kritik från UKÄ

[2017-05-25] Universitetskanslerämbetet riktar i en aktuell utredning allvarlig kritik mot Göteborgs universitet. Detta efter att två tidigare anställda i en anmälan kunnat dokumentera ett 90-tal tvivelaktiga anställningar vid lärosätet.

[Academic Rights Watch]

Alla får pokal

[2017-05-25] av Sofia Lindholm) Tävlingsförbud upp till tolv års ålder, skrotade toppsatsningar i viktiga distrikt och ett Elitläger som inte längre får kallas så. 2017 började svensk fotboll lägga om kursen för att fostra framtidens landslagsspelare.

[Offside]

Här är det dåligt för unga - men bra för familjer

[2017-05-25] Både Nacka och Värmdö är bra kommuner att ha familj i, enligt tidningen Fokus kommunranking.

[Nacka Värmdöposten]

Lyft Allmännyttan till en spjutspets i bostadspolitiken

[2017-05-25] 170524] Bostadsbristen är stor. Det måste byggas hyresrätter till rimliga priser. Vänsterpartiet kräver skapandet av ett statligt byggbolag för att utmana den bristande konkurrensen i byggsektorn.

[Alba]

Karl X Gustav - en våghals på tronen

[2017-05-24] Den 6 juni 1654 svor Karl X Gustav kungaeden i Uppsala domkyrka. Klädd i en vit dräkt av sidenatlas med dekorationer i silverspets och foder i småblommig silverbrokad tog han emot den svenska kronan.

[Världens Historia]

Möt årets kulturstipendiater

[2017-05-24] På onsdagen delade Malmö stad ut 2017 års kulturstipendier i Malmö rådhus. Tolv stipendiater inom olika kulturområden belönades med 35 000 kronor var.

[Sydsvenskan]

Ny metod hjälper autistiska barn med ögonkontakt

[2017-05-24] Metoden är först i sitt slag och har enligt forskarna vid Göteborgs universitet, fått positiva effekter vid behandling av barn med autism.

[Sjukdom & Diagnos]

Falutecknaren Maria Fröhlich får kulturstipendium

[2017-05-24] Maria Fröhlich, illustratör och tecknare uppvuxen i Falun, är en av fem bildkonstnärer som får Stockholms stads kulturstipendium.

[Dalarnas Tidningar]

Plånboken om körkortskostnader, crowdfunding och barnförsäkringar

[2017-05-24] Ett avsnitt från Plånboken 50 min Plånboken om körkortskostnader, crowdfunding och barnförsäkringar Kl 10:03 Sverige har de tredje dyraste priserna i Europa för en körkortsutbildning.

[Sveriges Radio P1]

Crowdfunding i bekantskapskretsen, funkar det?

[2017-05-24] Allt fler ber om pengar genom sociala medier. Joakim Sandberg forskare i etik och ekonomi vid Göteborgs universitet gästar programmet.

[Sveriges Radio P1]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?