Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Universitetet i media

Mediabevakningsföretaget Retriever utför en kontinuerligt uppdaterad sammanställning av hur Göteborgs universitet skildras i media.

Aktuella pressklipp

De isländska källorna till vår äldre kulturhistoria

[2017-11-19] År 1658 kom den förste islänningen sedan medeltiden till Sverige, och med sig hade han ett antal sagahandskrifter. Forntiden hade anlänt - och sedan dess har vår äldre historieskrivning till stor del vilat på ett isländskt fundament.

[Svensk Historia]

Lägre risk att gamla djurarter dör ut

[2017-11-19] Djurarter som funnits under en längre tid löper lägre risk för att utrotas jämfört med yngre arter. Det framgår i en studie där forskare från bland annat Göteborgs universitet har undersökt tusentals fossiler från rovdjur.

[SVT Nyheter]

Polisens kroppsburna kameror föremål för nytt forskningsprojekt

[2017-11-19] Enskilda poliser utrustas nu med kroppsburna kameror i syfte att förebygga våld och samla bevis för lagföring.

[Edaportalen]

Partiledaren är mycket viktig - vad väljarna än säger

[2017-11-19] Foto: ANNA TÄRNHUVUD AFTONBLADET 85705 KOLUMNISTER Valforskarna borde vara skakade i sina grundvalar. De hävdar nämligen i sten att partiledaren bara är av marginell betydelse för väljarnas val av parti.

[Aftonbladet]

Finländska experter på meteoritjakt

[2017-11-19] Jakten på meteoriten som slog ned i finländska Lappland är i gång. Experterna arbetar nu för fullt med att räkna ut dess bana. Det var i torsdags kväll som vad som beskrevs som ett kraftigt lysande eldklot lyste upp skyn.

[Svenska Dagbladet]

Udda fågel utmanar drakarna

[2017-11-18] Studentföretagarna blev uppstickare i rekryteringsbranschen. Oddworks digitala j...

[di.se]

Arkitekt med vision om ett hållbart samhälle

[2017-11-18] Hon ser arkitektur som ett verktyg för samhällsutveckling och byggande som utgår från människors drömmar, liv och behov.

[Göteborgs-Posten]

Förrädisk växelverkan i hjärnan vid rökning

[2017-11-18] Fram med cigarettpaketet, in med en cigg i munnen och tänd. Det är välbekanta handgrepp för en rökare, och samtidigt ett beteende som har starkare koppling till själva drogberoendet än man tidigare trott, visar forskning vid Sahlgrenska akademin.

[Edaportalen]

Urban sketchers skissar en stad i förändring

[2017-11-18] De var där när Gasklockan revs och de kommer att vara där när vår stads första skyskrapa tar form. Urban sketchers fångar staden i sina block, världen över. Nu har rörelsen kommit till Göteborg. Varje utandning stannar i luften, som ett moln.

[Göteborgs-Posten]

Föräldrar till funktionshindrade i riskzonen för psykisk ohälsa

[2017-11-18] Den extra påfrestningen kan leda till utbrändhet om man inte får hjälp i tid.

[Sveriges Radio Sörmland]

Tidningar som symbol för media. Foto Carina Elmäng.
Sidansvarig: Webbredaktionen|Sidan uppdaterades: 2016-11-16
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?