Nyhetsbrev för alumner

Ett par gånger per termin skickar vi ut ett elektroniskt nyhetsbrev med den senaste inom forskning, aktuella föreläsningar, konserter, utställningar och annat av intresse för dig som har studerat på universitetet.

Du väljer själv om du vill ha nyhetsbrevet, genom att logga in i alumndatabasen och kryssa i rutan att du önskar e-nyhetsbrevet.

Om du har läst flera olika ämnen eller utbildningar, kan det hända att du får mer än ett nyhetsbrev. Då kan du ta del av bredden på Göteborgs universitets verksamhet. Flera fakulteter ger ut nyhetsbrev inom sina ämnesområden.

E-nyhetsbrev från fakulteterna

Akademin Valand - film, fotografi, fri konst och litterär gestaltning

Handelshögskolan

Humanistiska fakulteten

Högskolan för design och konsthantverk HDK

Naturvetenskapliga fakulteten - har Science Faculty Magazine

IT-fakulteten

Lärarutbildningsnytt

Utbildningsvetenskapliga fakulteten

Nyhetsbrev och inbjudningar 2017

Förvalningshögskolans alumner inbjudan till lunchsemiarium i oktober med nysläppt bok om bilden av offentliganställda i dikt och prosa.

Inbjudan till Nobel Week Dialogue i december med temat "The Future of Truth"

E-nyhetsbrev i sep om Göteborgs universitet på Bokmässan, rektorsinstallation, alumnräff i Washington och annat.

Sommarhälsning i juni som e-nyhetsbrev - om GU:s medverkan i Almedalsveckan inklusive inbjudan till mingel och quiz.

E-nyhetsbrev juni om West Pride, Jonsereds trädgård, sommarskola för nyanlända m m

Alumner i New York inbjudna till alumnträff 8 juni med alumner från svenska universitet

Inbjudan till frukostmöte 13 juni med Per Schlingmann

Inbjudan till jubileumsfest 5 maj för alumner på Högskolan för scen och musik

Alumner i Oslo inbjudna till träff med nordiska alumner 4 april

Universitetsgemensamt e-nyhetsbrev, mars - om sista katalogen i papper, internationella kvinnodagen, intervju med ny rektor, lediga tjänster och mycket mera

Läsning - en demokratifråga - inbjudan till temadag 6 mars med forskare som föreläser om barn, ungdomar, läsning och demokrati, för läraralumner och andra.

Make the most out of LinkedIn - alumnen Jens Skyman föreläser 26 januari för alumner och studenter om det professionella sociala nätverket LinkedIn.

Nyhetsbrev och inbjudningar 2016

Jul- och nyårshälsning från Göteborgs universitet - vinterbilder och med sång av kammarkören på Högskolan för scen och musik.

Universitetsgemensamt e-nyhetsbrev, nov - om julmarknad på HDK, nobelpristagare i kemi föreläser, vintersalong med Valands-alumner i Marstrand, vad har hänt på din utbildning? m m.

Inbjudan alumnträff med språkkonsult 27 okt och frukostmöte med arkitekt 25 okt - om att skriva enklare och nå ut samt att släppa yrkesrollens ramar.

Universitetsgemensamt e-nyhetsbrev, sep - om alumnträff om klarspråk, jubileum på Högskolan för scen och musik, Bokmässan mm.

Sommarhälsning till alumnerna - om West Pride, Göteborgs universitet i Almedalen mm.

Påminnelse frukostmöte och puff om Vetenskapsfestivalen, mars

Inbjudan till frukostmöte med Peter Grönlund från Volvo om ledarskap, kultur byggt på värderingar, mars

Universitetsgemensamt e-nyhetsbrev, mars - om nya utbildningskatalogen, nobelpristagare till Göteborg, nationella kvinnodagen m m

Nyhetsbrev och inbjudningar 2015

Universitetsgemensamt e-nyhetsbrev, dec - om nobelpristagare föreläsare, HDK:s julmarknad, Akademin Valands julbazar, Nobel Week dialogue, akademiska körens julkonsert m m.

Alumnträff för främst yngre alumner, okt - om personlig utveckling med Kicki Edgren

Hösthälsning, sep - om GU på Bokmässan, alumnträff, Global Week, snabbspår till lärarutbildning, träningsrabatt m m.

Sommarhälsning, juni - om West Pride och Almedalsveckan.

Inbjudan till frukostmöte - koncernchefen för Svenska mässan Carin Kindbom, maj

Nyhetsbrev, Samhällsvetenskapliga fakulteten, maj - om Stefan Löfven, frukostmöte om Gothia Towers, Etiken i butiken (nytt fönster)

Inbjudan till frukostmöte om sport och teknologi 14 april - f d elitseglare och VM-vinnaren Christian Finnsgård -

Nyhetsbrev, Samhällsvetenskapliga fakulteten, feb - Månadens profil, lediga tjänster, ny katalog, SPIRA (nytt fönster)